Film i biografen, trailers og anmeldelser

The Big Short

Dansk premiere d. 28. januar 2016

Trailer for filmen

Er du også vild med film, så følg os på Facebook eller tilmeld dig vores nyhedsbrev hvor du fra tid til anden kan vinde biografbilletter.

Billeder

Klik på de enkelte billeder for at se dem i en større udgave ...

  • billede fra filmen The Big Short
  • billede fra filmen The Big Short
  • billede fra filmen The Big Short

Læs mere om filmen på imdb.com

Hvad handler filmen om

Plakat for filmen The Big Short

'The Big Short' er et drama med bl.a. Brad Pitt og Christian Bale, instrueret af Adam McKay

I 00’erne, da ejendomsmarkedet buldrede frem og Wall Street festede med champagne, var der enkelte særlinge, der ikke troede på, at træerne kunne vokse ind i himlen. De spillede mod bankerne, mod kreditforeningerne, mod markedet – mod alt det Wall Street stod for. Og vandt.
”The Big Short” er historien om disse få outsidere, der forsøgte at gennemskue bankernes ugennemsigtige produkter, der afslørede boligboblen og blev rystede over, hvor sammenspist de forskellige institutioner i finansverdenen var, og som egentlig var skabt for at holde øje med hinanden. Det er mænd som Michael Burry, der først opdagede markedets svaghed og opfandt det ’credit default swap’, der ville gøre hans investorer rige, hvis markedet krakkede. Det er den barske hedge fund manager Mark Baum, der foragter bankernes sorte snak og ikke er bange for at sige det. Det er den glatte bankrådgiver Jared Vennett, der kun har øje for profitten – uanset hvem der har ret. Det er den tidligere børsmægler og nu dommedagsprofet, Ben Ricket, der helst vil dyrke sine egne grøntsager, men som af sine to unge venner bliver overtalt til at foretage en sidste stor investering – imod bankerne.
Instruktøren Adam McKay bevæger sig ind i den uoverskuelige jungle af finansielle produkter i årene, før boligboblen brast, og gør med Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell og Brad Pitt som guides publikum lidt klogere på, hvordan og hvorfor den seneste finanskrise opstod. Med ikke så lidt galgenhumor bliver banker og investorer sammenlignet med kokke, der maskerer let overgemte rester i suppen, og overoptimistiske kasinogæster, der bliver revet med af stemningen.

Anmeld The Big Short

Skuespillere og yderligere info

Dansk premiere:

28.01.2016

Original titel:

The big short

Varighed:

1 timer og 40 minutter (ex. trailers og reklamer)

Instruktør:

Adam McKay

Kategori:

Drama